18. lokakuuta 2013

Herra ja narri

Voi hyvää päivää sentään, millasia nää herrat eli basenjiurokset oikein on! Meillä oli tosi tosi rauhallista Tytin juoksupäiviin 13-14 asti ja sitten kesken iltalenkin: Peetulla syttyi lamppu tai paremminkin hullunkiilto silmiin ja se hyökkäsi Tytin niskaan, ihan yhtäkkiä. Hyökkäsi toki kivat mielessä eli tassuja samantien mahan alle ja sillä mielellä, että nyt mulle heti ja kaikki. Tytti oli äimissään ja niin minäkin. Sitten pienet äksiisit, mutta matkanteosta ei ollut tulla mitään. Välillä piti mennä nuolemaan Tytin korvia tai puremaan lemmekkäästi kaulalta ja sama meno jatkui sitten kotona. Ja minä kun hölmö luulin, että se hormoni-implantti olisi tehnyt jo tehtävänsä! No, juttelin sitten eläinlääkärin kanssa ja juu, 6-8 viikossa pitäisi koiran olla kyvytön - mutta kyvytön tuottamaan jälkeläisiä, ei välttämättä kyvytön vonkaamaan. No ei tosiaan! Uuden sohvan päälliset ja huovat muuttui lemmiskellyiksi ja poju itki karvalelu suussa surkeasti. Sitten muistin Serene-Um-tabut, joita annetaan esim. ilotulitusta pelkääville koirille. Ja homeopaattisen Gelsemiumin. Molempia Peetulle tehoannos, Tytti päiviksi alakertaan (onneksi on tottunut olemaan siellä) ja rauha maahan.

Nyt sitten Peetusta tulikin ihan pelle. Se kyllä kosiskelee Tyttiä edelleen, mutta heittääkin samantien lattialle makaamaan ja keekoilee muutenkin. Mutta ilme on jo lunki ja kaikesta huomaa, että pillerit ehkä tosiaan auttoi - mutta ennenkaikkea, tärpitkin alkaa olla ohi. Samalla kiitos myös säiden haltijoille, kaatosade huuhtoo herkkuhajuja sekä pihalta että teiden varsilta pois.

Samalla tässä mietiskelen jo ensi vuoden alun lomia, Peetulta lähtee pallit ja siihen yhteyteen onkin taas kiva ottaa vähän vapaata. Tosin tiedän kokemuksesta, että leikatut urokset - kuten nartutkin keskenään - voi olla aika mahdottomia kiima-aikaan, mutta onpahan sitten vain "turvaseksistä" kyse eikä tarvitse miettiä, että entäs jos kumminkin yksi pieni siimahäntä pääsee uimaan perille.... ja mitä sitä joutomies palleilla, sukua on jo kertaalleen jatkettu ja se riittäköön.

Mukavaa viikonloppua kaikille ja olkaahan varovaisia liikenteessä. Talvisää yrittää näyttäytyä, mutta eiköhän se tästä taas selkene ja ilmakin lämpene.

Ei kommentteja: