10. heinäkuuta 2013

Pirun petoja ja päivänpaistetta

Olen moneen kertaan julistanut, miten inhoan kissoja! Nyt vielä vaan enemmän: läheisen maalaistalon navettakissat (rokottamattomat ja melkoisen villit) kulkee täällä miten tahtoo ja tulevat aitojen ylikin. Me oltiin yritetty varjella halkopinossa olevaa västäräkin pesää viimeiseen asti, mutta ei se riittänyt. Pari aamua sitten kasan vieressä oli pitkiä sulkia kertomassa, että äitilintu oli yrittänyt suojella poikasiaan, mutta siinä epäonnistunut. Kolme pientä poikasta oli varmaankin syöty ja neljäs löytyi kasan alta, säälittävä pieni höyhenetön ruumis..... Että riepoo!!

No, luonto on julma ja niinhän se on basenjikin. Vanha Simo oli meidän metsästäjä, se tappoi ja Peetu söi. Nyt sitten Peetu tappaa: tänä aamuna saaliiksi jäi taivaanvuohen poikanen, se kuoli yhdellä puraisulla. En ehtinyt tehdä yhtikäs mitään ja toruminen on yhtä tyhjän kanssa, metsästäjän luontohan noillakin on.

Tytti se on joka paikassa ja kaikki kiinnostaa ja kakaramaiseen tapaan kaikki pitäisi päästä maistamaan. Heinät, ruoanmuruset pihapöydälla ja sen alla, iskän öljysuti, grillin rasvainen etulevy, tien vieressä eläinten jätökset, yms. yms. Niin ja olut, siideri ja viini, nam nam. Onhan tenukeppien sukua tämä neiti, Peetu kun irvistää niin tämä tulee lipomaan juomalasia! Vedestä nousevat ilmakuplat on kans hauskoja ja oma kuvajainen.

Sellainen itse viattomuus, onneksi sisätuhot on jääneet vielä tekemättä. Saa sitten nähdä, mitä loman loputtua tapahtuu.....

Joka tapauksessa lomasta on nautittu ja blogiin saatu uusi, mun mielestä oikein kaunis otsikkokuvakin, © Annika Mäkelä, kiitti!

Kasvattien omistajat on lähetelleet kesäkuvia ja tässä yksi: basut jostain syystä tykkää trampoliineista ja kuvassa Tytin Pelle-veli kesäpäivästä nauttimassa.

Jaa niin, tiedättehän tilanteen, jolloin tekee mieli sanoa, että "työnnä se sinne, mihin päivä ei paista"? No, meillä nyt tällä kertaa sellaista sapetushetkeä ei ole ollut - mutta basenjihan menee sinnekin, missä on aina hämärää. Uteliaat uunot, en muuta voi sanoa. Vaikka iskän perässä mökin alle....

Ei kommentteja: