26. lokakuuta 2013

Puuhaa koiralle

Nenän käyttö on koiralle luontaista toimintaa ja sen suhteen on hyvä tarjota virikkeitä. Kotona voi vaikka piilotella nameja nurinpäin käännettyjen rasioitten alle, ellei halua käyttää kaupallisia aktivointileluja. Ulkona tietenkin hajuja on luonnostaan, metsissä ne kaikkein mehukkaimmat - vaikka tuoksuuhan hampulaisjämät ihan cityssäkin. Itsestä tuntuu välillä, että lenkeillä pitää kulkea liian nopsaan; pakko hiljentää vauhtia, jotta otukset saa nuuhkia rauhassa.

Erilaiset kaupalliset toimijat tarjoaa kaupunkikoirille aina jotain uutta ja tässä eräs kiinnostava juttu, virikeluolasto. Joku basenjisti tutustui tähän basujensa kanssa ja oli hauska kokemus! Itse kun olen aika laiska puuhaamaan mitään kovin ekstraa niin tuota täytyy kyllä joskus kokeilla!

Meidän koissit on siinä onnellisessa asemassa, että omalta pihalta pääsee metsään, missä on pupujen lisäksi kettuja, supeja, hirviä ja toisia koiria tietenkin. Ja mökillä sitten ihan oma hajumaailmassa. Välillä "myskit" vie mennessään ja Flexin päässä tuntuu, että käsi lähtee irti - Tytti varsinkin on meidän hajuaktivisti.

Kotona koirat taas leikkii jos jotakin, juoksujen mentyä ohi vauhtia riittää. Saa nähdä, tuleeko Tytille valeraskausoireita, silloin se saattaa vähän vetäytyä omiin maailmoihinsa, kuuluu nartun elämään. Mutta kaiken kaikkiaan, tyytyväiset koirat antaa itselle iloa: nytkin on hitusen uuvuttava työviikko takana ja kiva on ladata akkuja noitten riekkujien kanssa!

Ei kommentteja: