6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivää

Juhlaa itsekullekin, osaammekohan kaikki itsenäisyyttä edes tänä päivänä arvostaakaan? Ja mitä se oikein on, kun iso ja mukamas viisas EU tunkee joka paikkaan ja itsenäiselle valtiolle kuuluva itsemääräämisoikeus on unionin oikeudessa ainakin käytännössä kyseenalaistettu!

Oli miten oli, pääsimme eilen maalle pitkän jonotuksen jälkeen, kaksi kolaria Hartolassa hidasti pahasti matkantekoa ja autossa meinas jo tulla "äitiä" eli suomeksi vessaa ikävä. Herrahenkilöillä helpotuksen hankkiminen on paljon helpompaa kuin naisväellä ja autojonon valot valaisi lähitienoon metsätkin todella laajalti. Kokemus tuokin. Tultiin sitten möksälle huomaamaan, että vesipumppu on isännän huolimattomuuden takia jäässä, pesuvettä sai siis vain avannosta. Meikä istuskelikin sitten saunanlauteilla pumpun kanssa, joka onneksi oli aamuun mennessä sulanut ja ihme ja kumma, ehjäkin.

Juhlapäivää on sitten vietetty Peetun oksennellessa sisään ja ulos, lintujen pudottamat auringonkukansiemenet pani sen mahan sekaisin. Ja Tytistä on tullut aito basenji: se söi iskän kalsareihin nyrkinkokoisen ilmastointireiän persuksiin, nam nam - joten ne resut joutikin sitten roskikseen. Tytti ei juuri ole keksinyt mitään koiruuksia, joten hieman ihmettelin. Mutta, valeraskausoireisiin näkyy kuuluvan turvotuksen ja limoamisen lisäksi jos jonkunsortin lutkuttaminenkin, joten menköön sen piikkiin.

Toivottelemme rauhaisaa juhlailtaa kaikille, meillä se tarkoittaa iltalenkkiä otsalampun kera, saunaa, loimulohta ja kenties jotain juotavaakin, juhlan kunniaksi!

Ei kommentteja: