19. toukokuuta 2014

Hikeä ja ötököitä

Laiskuus on yllättänyt eikä juur mitään kerrottavaa olekaan. Maalla Tytti kunnostautui syömällä isoja toukkia ja pyydystämällä sisiliskon, Peetu sen sijaan lähinnä loikoili vuoroin auringossa ja vuoroin ilmalämpöpumpun viilennyksen alla.

Facebookissa on kirjoiteltu punkkikarkotteista ja Koiramme-lehdessä oli niistä myös ansiokas artikkeli. Kannattaa olla varovainen, basu saa helposti reaktioita myrkyistä. Uusin tuote on purutabletti Bravecto, en ehkä uskaltaisi kokeilla - käyttökokemuksia ei vielä juurikaan ole. Meidän koirissa on muutama punkki per kesä, joten en pidä niitä minkäänlaisena ongelmana. Joillain punkkiseuduilla toki niitä ötököitä vastaan on syytä suojautua. Toinen päivän puheenaihe on hyttysmyrkyt. Kun itse en siedä myrkkyjen hajuja niin en niitä suolla koiriinkaan. Edelleen toimii EU:n kieltämä Sekter (ei siis myynnissä enää) ja ihmisille tarkoitettu Aloe Veraa sisältävä Off. Free-nimistä spraytä on joku käyttänyt menestyksellä, se on täysin hajuton, joten se ei ole huono vaihtis. Kannattaa kokeilla ja jos sitten koira alkaa niiskuttaa, yskiä tai sen silmien seutu turpoaa, aine heti vaihtoon. Ja jos ötökät pistää pahasti, sitten Kyytabletti käyttöön!! Sitä ei siis saa antaa kyynpuremaan, mutta helpottaa kaikkiin muihin pistoihin: ampparin, hyttysten, muurahaisten polttamiin jne.

Kuulin eilen, että Tytin Armi-sisko oli piipahtanut Raumalla näyttelyssä ja PN-2 sijoituksena. Ihan kiva, että joku viitsii...... kevätkuumallakin. Bondi-veljensä oli käynyt mätsärissä emäntänsä kanssa vähän treenaamassa, hyvä he(kin)!! Jotenkin näinä aikoina näyttelyt on meikäläiselle EVVK-osastoa, hävettää oikeastaan - mutta omista valinnoistahan se on aina kiinni. Silti kaikenlainen koiran kanssa puuhaaminen on hyödyllistä, suhde koiraan lujittuu ja siitä tulee aina vaan sosiaalisempi, jos harrastukset vie toisten koirien kanssa touhuiluun.

Ai niin, kun basukerhon sivuilta keskustelupalsta on kait pysyvästi kadonnut bittiavaruuteen niin jos vaan olette Facebookissa niin tulkaa ihmeessä mukaan basenjikeskusteluun täällä. Hyvää tietoa on saatavilla, neuvoa voi kysyä laajalta porukalta ja näyttelytuloksethan voi skipata, jos/kun ne ei kiinnosta.

Ei kommentteja: