24. toukokuuta 2014

Sattumuksia

Ei onneks käynyt pahemmin. Tytti se ei tajua ulottuvaisuuksiaan ja jättiloikalla se hyppäsi pihalta takapihan terassin kivirappusille. Huuto oli kyllä riipaiseva ja hetken likka makasi maassa uskaltamatta edes nousta ylös. Tuon eturinnan sivuun osui, melkein luu on näkyvissä ja pisti ontumaankin, onneksi ei kauaa. Isompi ventti olikin sitten leuassa, huomasin sen vasta myöhemmin. Onneks ei menneet hampaat poikki! Puruluun syöminen vähän hidastui entisestään, mutta muuten on kaikki reilassa. Olis tietty voinut tulla murtumiakin, likka on kyllä sellainen sählä ja vempula, ettei sanat riitä.

No, kivat helteet ja "kivat sulle" isäntä. Ilmalämpöpumppu on huoltamatta ja nyt sitten tilttasi, ei jäähdytä enää. Ja ukkopaha meni sitten ja osti uuden ruohonleikkurinkin, no sepä oli risa jo valmiiksi ja lähti samantien huoltoon. Voikukkaketo senkuin kaunistuu! Onneks ei tarvitse siis leikata, tällä helteellä! Jotain siis plussan puolella, muutakin kuin lämpömittari.

Ja kun on hiki niin tietty pitää sittenkin hikoilla enemmän. Remppaa tietty, taas. Alakerrassa onneksi sentään on viileää, se on osittain maan sisässä ja tiiliseinät ei hetkessä lämpiä. Koirat vaan piti teljetä portin taakse, isin pikku apuri Tytti se ehti työmaallekin ja ihan kaikki menee sen suuhun. Pihalla se syö voikukkia - pissii varmaan pian viiniä - ja sisällä sitten oli jo hengityssuojaimesta innoissaan.

Jotta sellaista. Metsässä tavattiin kiva nuori mies, heittelivät kuntopolulla frisbeetä ja meinasin jo karjasta, että ei täällä - poika se ehti ensin ja sanoi, että onpas sulla hienot basut, niin on hälläkin. Asuu kuulema tuossa naapurissa Koivukylässä ja perheellä on raitabasu. No, tämä täti ei sitten kehdannut enää paheksua lentäviä lautasia, vaan painuttiin metsän varjoon.

Ensi viikolla kuulema viilenee ja keskiviikkona me jo siipastaan taas maalle. Ootan kovasti järviveden lämpiämistä, talviturkki kutittaa! Ensi viikolla on myös hyvänmatkan toivotusten aika, viivästynyt honeymoon odottaa meidän viime kesän nuortaparia ihan Hawaijilla asti. Kadekadekade - tai oonko sittenkään, kun en kuumasta tykkää. Kunhan reissu vaan sujuis mallikkaasti, kun ei sitä koskaan tiedä....

Ei kommentteja: