30. elokuuta 2014

Tervakoskella

Mökkivapaan viikonlopun kunniaksi ajelin katselemaan muksuja eli Armia ja Bondia Tervakosken näyttelyyn, jossa tuomaroi Magnus Hagstedt. Pitkän linjan basenjituomari ja arvostelut sen mukaisia, jokainen taisi saada koko rahalla tuomarin näkemyksiä. Ja ihan samaa mieltä olin meikäläisten arvosteluista, tuo Bondi oli nuorten luokan ykkönen ja urosten neljänneksi kaunein. Armi on kyllä ihan kesken kehityksen, näytti ihan juniorilta ja tarvitsee paljon aikaa. EH:n se sai ja ihan syystä. Mutta ihana se on luonteeltaan ja voi sitä iloa, kun tavattiin! Bondi taas ei ollut tuntevinaankaan, leikki vissiin coolia! Mutta lunki se on, ei jaksa turhia hötkyillä - olen siihen kovasti tyytyväinen. Jos sille nyt jotain toivoo niin ihan pikkasen pidempää reittä ja säärtä, mutta hyvä näinkin!

Ja tuo liikehän sillä on oikein kaunis, sopivasti tasapainossa eli ei pystypyllyä, alamäkietuosaa tai notkoselkää. Kun basenjissa tahdotaan ihailla ylikulmautumista ja tolkuttoman "yli" meneviä liikkeitä niin vähempikin riittää!

Tässä vielä sisarukset ♥

Ja tässä, muualle katselemassa, mutta ei se haittaa. Tyypin kyllä näkee ja Armillakin on nätit raamit, vaikka hentoinen onkin. Bondilla tykkään muuten myös sen pakaroista, meidän atleetti!

Sokerina pohjalla oli tuo Tinni (Hanishan Titilayo Sharab), ihan just 12 v. ja aina vaan yhtä pirtsakka. Ja iloinen kun tavataan, kahdeksan vuotta siitä jo on, kun se oli meillä pentuamassa. Tinni on siis meidän Korttipentujen äiti. Vanha koira vaan on niin ihana, ei siitä pääse mihinkään. Se katse, se itsetietous - no ehkä vähän sellaista pientä höperyyttäkin ;-) Tinni oli ROP-veteraani tänään(kin), onnea meidän mummelille!

Ei kommentteja: