12. kesäkuuta 2013

Elämä jatkuu

Niin se vaan on, kaikella on aikansa. Vanha poika elää muistoissa ja lasten kanssa eletään tätä päivää. Tytin ja Peetun kanssa käytiin Kartanolla ottamassa pyrähdys rätin perässä ja Peetu on siinä lajissa kyllä aika haka. Ei mitään moitittavaa vietissä, vauhti tosin ei ole kummoista, kun poika on aikalailla pönäköitynyt. Sitä se hormoneilla pelleily teettää.... Tyttikin lähti räsyn perään kivasti, mutta sitten alkoi maassa makaava valokuvaajasetä pelottaa ja rätti säilyi ilman kuoliniskua. Ens kerralla sitten uus yritys.

Meillä oli treffit Peetun ja Hetan Kettu-tytön kanssa ja sekin pääsi ensimmäisen kerran vieheen perään. Ihan ei silläkään lamppu syttynyt tappamisen meininkiin ja kuvaajan mukaan typy hieman ontui toista jalkaansa. Sitä ei kyllä sitten enää huomattu, kun yritettiin vähän harjoitella näyttelyesiintymistäkin. Seisominen onnistuu vapaana ihan kivasti, mutta seuraaminen on vielä aikamoista pomppimista. Kettu on ollut tokoilemassa ja agilitytreeneissä ja se osaa kyllä seurata - mutta mieluimmin vapaana. Näyttelyvermeet pistää likan vastahankaan, joten siinä onkin treenaamista.

Kovasti on Ketussa äidin tyyppiä, on tosin korkeampi. Mutta karva, kropan malli ja liikkeetkin on äitiä, pää ja ilme sitten isukin. Hauska sekoitus ja hyvin siis tunnistettavissa :-) Ei voi mitään, taas kerran ihailin kyllä niitä "oikeita basenji-ilmeitä", muutaman pennunkin näin Kartanolla ja olihan ne kauniitä pienine silmineen ja ryppyineen. Tyttiä katsoessa kaiho iskee ja kovasti haluaisin itselleni kaunispäisen basun!

Toiset siis harjoittelee nyt yhdistyksen erkkariin, viikonloppunahan se on. Meillä on muut kisat ja hääkuume nousee ainakin nuorellaparilla. Toivomme tietenkin kaunista säätä eikä liian kuumaa...

Basenjien PRA-BJ1 -silmätutkimuksesta vielä: Heta näköjään on tutkittu toiseen kertaankin ja edelleen tulos on normaali. Samoin sen Hugo-isällä, hienoa!! Kovasti odottelemme uutisia seuraavan geenin löytymisestä, saa nähdä, miten käy.

Ei kommentteja: