21. elokuuta 2013

Poikien kuulumisia

Ai miten oli mukavaa saada kuvakuulumisia Kuopiosta! Siellä meidän Peetun isukki ja Tytin isoisukki Jojo eli Wordsworth Only Joy asustelee ystävänsä Pessin (AB Push The Envelope) kanssa ja elelee rauhallisia koiranpäiviä, loppukesän tuulia haistellen. Jojo täyttää seuraavaksi 9 vuotta ja Pessi 6 – niin se aika vaan rientää! Kuten alla olevista kuvista huomaa ei poikien kunnossa ole huomauttamista, joten Inkalle ja äidilleen kuuluu kiitos hyvästä hoidosta!

Pessiä ei ole käytetty Suomessa jalostukseen ja saa nähdä, josko se vielä isukiksi täälläkin pääsee. Yksi pentue sillä on Ruotsissa ja jälkeläiset tulee kohta neljä vuotta. Niistä kaksi on kierrellyt näyttelyitäkin eli Sundevils Silverbrook ja Howlingfjord. Jälkimmäisellä on ollut pentueet sekä Ruotsissa että Norjassa. Pitäisikin kysellä niiden terveystietoja, kun saisi aikaiseksi. Pessi itse on terveystestattu ja myös DLA-monimuotoisuus kartoitettu, kilpparitestitkin taas suunnitteilla. Saas nähdä, millä tasolla kilpparit nykyisin on ja mitä vuodet tuokaan vielä tullessaan…

2 kommenttia:

Helena kirjoitti...

JTO on valitettavasti armoton tuon tgaa:n suhteen: kerran positiivinen on aina positiivinen ja positiivista ei saa käyttää jalostukseen. Joustovaraa on vain t3aa:n suhteen. Silverbrookilla on Venäjällä pari yhden pennun pentuetta, terveystestit sillä on ok (en tosin tiedä mitkä kaikki arvot sillä on kilppareista tutkittu).

Hannele kirjoitti...

Katsotaan nyt taas uuden testin tulokset. Pessin TgAAnhan on Michiganissa todettu olevan thyroid-normaali sillä Specific Binding -testillä.