8. syyskuuta 2013

Näyttelyssä

Nenä siellä kärähti, eipä ollut eka kerta Hakunilassa. Kiva oli nähdä koiria, olihan siellä jos jonkunnäköistä: pitkää ja matalaa, korkeaa ja kevyttä - ja paksujakin. Tuomari tuntui olevan "läskeistä" tarkka ja tottahan se: basenjin kuuluu olla gasellimainen, mikä ei kyllä tarkoita possua! Joku oli notkoselkä ja junioriluokkalaiset kehittymättömiä vielä. ROP meni kuitenkin junnulle, ei kovin yleistä ja ilmeisesti voittaja on sitten jo valmis yksilö ja kauniimpi kuin aikuiset. Saattaa toki hieman "häpeään" kanssakilpailijansa, valiot varsinkin.

Omat serkustytöt sai ERIn, Bani luokkavoittaja ja Armi luokkansa 3, molemmat ilman SA:ta. Siihen ollaan tyytyväisiä: Armia huomautettiin tassuista, ihan oikein. Ja Miss Armi esiintyi kyllä hauskasti, tuomari lelutteli sitä pöydällä ties miten kauan, Armi on juoksuisena sellaisella halituulella. Tahdon sulle olla hyvin hellä, vai miten se erään Armin laulu nyt menikään ;-) Armi liikkui tänään vähän haluttomasti pää alhaalla - ens kerralla sitten reippaammin. Kiitos Hamille esittämisestä, ihan hyvin sujui tyttelin mielialasta huolimatta. Armin arvostelussa lukee "herttainen luonne", se jääköön aikakirjoihin!
Bania huomautettiin takajalat alla liikkumisesta ja sillä onkin äitinsä (ja vähän mummonsakin) kinnerahtautta liikkeissä ja lyhyenpuoleinen taka-askel. Kokonaisuutena se on hyvinkin tyypillinen basutyttö, kivan jalkava ja neliömäinen, kauniilla karvalla. Ja luonteeltaan ihan kultaa, kuten Armikin. Kuvassa Hokkasen Vesa treenaamassa Banin kanssa, Bani näköjään esiintyy kenen kanssa vaan. Banin kuitenkin esitti Kaiposen Jenna, kiitos taas !! Mukava päivä kyllä kaiken kaikkiaan, aurinkoa piisasi ihan kesäiseen malliin.

4 kommenttia:

Ari Ruotsalainen kirjoitti...

Minä en ainakaan KOE "häpeää", että valionarttuni sijoittui PN3 ko. näyttelyssä kyseisen junnunartun ja toisen valionartun jäljessä.

Hannele kirjoitti...

No mutta, sehän on tietenkin vaan hyvä ;-)

Ja tuomarin mieltymyksethän toki ratkaisee, koirien päivän kunnon ja esiintymisen lisäksi. Mutta tuon tuomarin silmissä siis valionartut, sen kummemmin kuin paras uroskaan, ei olleet ROPin väärtejä. Niin yksikertaista ja toki sana "häpeä" olikin lainausmerkeissä.....

Ari Ruotsalainen kirjoitti...

Jokaisella tuomarilla on aina oma näkemyksensä ja ne näkemykset on vain hyväksyttävä. Ei voi pitää itsestäänselvyytenä, että ROP-koira kaivetaan aina valioluokasta. Lisäksi usein junnuluokassa ja nuortenluokassa on monesti samanikäisiä koiria, kun ikärajat menee ristiin.Avoimeenkiin pääsee jo 15-kuisena. Kukaan tuskin päivittelee tai kokee "häpeää" mikäli ROP olisi nuorten tai avoimesta luokasta?

Hannele kirjoitti...

Ei tietenkään mikään ole itsestään selvyys koiranäyttelyssä eikä varsinkaan se, että valiot on aina ne parhaat. Jakaahan tuomarit EH:ta ja jopa H:ta valiokoirille eli ei se tittelirivi päivän kunnosta ja tuomarin näkemyksistä mitään kerro. Ja monen monta kertaa nuoremmat on menneet ja menee laatukoirina ohi ja niinhän sen pitää ollakin. Tänäkin päivänä on huikeita sertinkerääjiä ja ROP-voittajia nuorissa, ja hyvä niin!

Tuossa Hakunilan PN-rivissä taisi nyt vaan kumminkin olla junnuja ja valioita, jos en kovin väärin muista, luetteloa mulla ei ollut. Siitä tuo mielipide ja ilmaisu.

On muuten ihan lystiä, että joku haluaa kommentoida - tuo vähän eloa ja lisäväriä kirjoitteluun ;-)
Kiitos Ari !