24. helmikuuta 2014

Nastoja ja nelivetoa

Olihan viikonloppu! Nautinnollista siinä oli laiskottelu ja lätkä, niin ja extravapaat tietty. Ja ahterista sää, varsinkin sunnuntaina ja tänään.

Ensin piti ruokkia linnut, kuvassa iskä ryssänlätsä päässään ja sormet jäässä. Lunta satoi aikas reippaasti ja maisema oli talvisen kaunis.

Mutta sitten iski lämpö ja vesisade ja sinne meni lumet ja alkoi p-akelit. Noin suomeks sanottuna. Mikään ei ole pahempaa kuin sateen kiillottama tie tai jäiset muhkurat, joiden väistelemiseen pitäisi olla balettitanssijan ketteryys. No, onneks oli ylimääräiset Ice Bugit varattuna (kiitos poikaseni viisaasta ostoksesta; mutsi kun sä oot aina köntsälläs joka paikassa....), niillä selvisin ulkoilutuslenkeistä. Olishan ne pitäneet vaan yölläkin vissiin vetää jalkaan: lähdin unenpöpperössä Hai-saappailla huussiin ja niinpä niin: köntsälläänpä hyvinkin. Pyjama litimärkä ja lonkka ja toinen käsi "kivan" kipeänä, ja ihan omaa tyhmyyttä.

Maisema meni siis lumien mukana ja puidenkaadon jälkeen eletään risujen ja purun seassa. Mutta ihan sama, nyt ei voi muuta kuin toivoa takatalvea talvilomaksi - tykkään puhtaasta lumesta ja valoisasta maisemasta enkä kurasta ja vesiliukkaasta!

Ulkohuussista piti vielä sanomani, ettei ihan jokaisella olekaan yhtä hienoa julkkaa huussinkoristeena!


Muisto parinkymmenen vuoden takaa ja ihan nimmarikin - vetää kummasti vertoja entisaikojen Jallu-kuville, vai kuin?

Mutta siis, onneks autossa on neliveto. Kitkarenkailla ei mökkitieltä olis päässyt mihinkään, vielä peräkärryn kanssa. Kotona siis taas, mukavaa työviikkoa vaan itse kullekin!

Ei kommentteja: