5. helmikuuta 2014

Riiviö ja koirakuri

Voi ihme, mikä tuota tytteliä riivaa! Se on siis niin villi – liekö osansa Nutrolinilla, jota annan piikkiturkin irtoamiseksi – energiaa on kuin pienessä kylässä. Aamuisin se jahtaa mun aamutakin vyötä, päiviksi sille pitää jättää pahvilootia revittäväksi ja ulkona se saa ihmeellisiä pyrähdyshepuleita. Juoksee täysillä päin Peetua ja taklaa sen; vetää niin pitkälle kuin Flexissä pääsee ja takasin, korvat hullunluimussa. Ja hups – tänä aamuna sai sitten päänsä vedettyä kaulapannasta läpi. Ja sitten mentiin, onneks oltiin meidän kuntopolulla eikä rusakkoa osunut kohdalle. Pitääkin taas vaihtaa puolikuristavaan ja puoliketjulliseen pantaan, Hurtan pehmustettu heijastinpanta jää liian löysälle ja venkula pääsee siitä irti (ei ollut eka kerta…).

Mutta olihan sillä hauskaa, kiinni ei olis antanut millään. Onneksi Peetu oli taluttimessa ja kaveriahan Tytti ei jätä, ei ainakaan vapaaehtoisesti. Onneksi ei nyt osunut ketään räpätätiä kohdalle – kun itse tulee moitittua koiriaan irtipitäviä niin nyt olis kyllä osunut omaan nilkkaan! Tytti muuten tykkää katsella telkkaria, ei vaan näköjään oppi ole mennyt perille - vai eikö emännälle, nolooo....

Perjantaina sitten rokotellaan. Kyselin etukäteen rabiesrokotteen merkistä, Rabisin näyttää olevan kyseisellä ell-asemalla yleisesti käytössä. Pyysin Nobivacia ja sain kuulla, että joo, se käy ja varsinkin, jos annetaan nelosrokote ja rabies yhdellä kertaa. Saman tuotesarjan rokotteet aiheuttaa oletettavasti vähiten ainakaan ristireaktioita. Ja jos nyt joku haluaa tätä kommentoida niin sopii; toistan vain, mitä mulle kerrottiin. Ei sillä, että tosiaankaan odottaisin mitään ongelmia, mutta tulipahan kysyttyä. On muuten sillain kiva "ellin" paikka, että hoitsuna on paitsi ammattiinsa koulutettu, niin myös pitkän linjan chow-chow -kasvattaja; tietopankissa on siis monenmoista kokemusta kouluosaamisen lisäksi.

Ei kommentteja: