10. joulukuuta 2020

Kummallisia aikoja

Niin vaan on edellisestä postauksesta vuosia jo vierähtänyt. Jospa sananen nykyajasta: koronavirus jyllää ja me riskiryhmäläiset kuljetaan ahkerasti maski naamalla. Pelätään pahinta ja toivotaan parasta. Lapsenlapsia nähdään vain pikaisesti ulkona ja ikävä on. Koiratkin vanhenee, Peetu täytti 13 v. ja Tytti on 8. Parina vuonna ollaan käyty ruskareissut Lapissa ja muuten kierretty kansallispuistoja. Luonto vaan on niin upea ja onneksi siitä on mahdollisuus nauttia. Peetukin on jaksanut hyvin kulkea mukana, jopa Pallastunturin huipulle Taivaskerollekin. Vähän se on raihnainen, saa sellaisia ihmeellisiä säväreitä aina välillä ja taitaa olla loppuelämänsä jollain lääkekuurilla. Mutta hyvin voi muuten, meidän rakas hassu ilopoika!

Kimpoissakin tapahtuu, Raviliiga HIFK:n hyväntekeväisyyshevosen Mascate Matchin eli Massin huutokauppa lähenee ja saa nähdä, kuka Massin ostaa. Jääkö meille siitostammaksi, jännevamma kun estää sen kilpailemisen. Aivan mahtavia elämyksiä on kyllä Massi meille tarjonnut ja tienannut rahaakin reilusti yli puoli miljoonaa. Sylva Ry. on hyväntekeväisuuskohde ja saa kulujen vähentämisen jälkeen puolet potista. Toinen kimppahevonen Knowwhentohold'em eli Kenny 4 v. on terve ja kilpailee, on oppinut jo ainakin suurimmaksi osaksi jättämään laukatkin pihattoonsa! Koirakimpassa Ajibu Quit Playing Games eli Riimi jakselee hyvin ja sen terveystestaaminenkin on aloitettu: silmät puhtaat ja sydän terve. Varovaisissa haaveissa saattaa olla Riimin pennuttaminen ensi syksynä, sen sisko ja veli näyttävät lisääntyvän jo tällä kaudella. Meidän pentue on tosiaan vielä ihan alkutekijöissään, niin paljon on epävarmuustekijöitä. Koiran terveys, sen lähisukulaisten terveys, tämän kasviksen terveys, yleiset olosuhteet - aika näyttää! Mutta tietenkin olisi mukava saada pentu vielä kasvamaan kotiin ja oma kasvatti ennen kaikkea!

Niin miksi tämä päivitys nyt? No, nettimaailma on ihmeellinen ja mullekin on nyt tullut pentukyselyjä. Tosi outoa, kun hiljaista on ollut monta vuotta - mutta ihmisillä tuntuu olevan valtava pentukuume, liekö viruksen aiheuttamaa? Googlettamalla tämäkin blogi on löydetty ja vastaan nyt siis kyselyihin: meille ei ole tulossa pentuja v. 2020. Ehkä kenties mahdollisesti loppuvuodesta 2021, mutta jätti-isoin kysymysmerkein vielä varustettuna.

Basenjia haluavalle vielä vinkki: ainakin Facebookissa on ryhmä kotia etsiville basenjeille, kannattaa kurkata sinne. Aina välillä siellä on uutta kotia etsivä koira ja jos aikuinen basenji sopisikin juuri teidän perheeseen paremmin, mikäs sen hienompaa. Rotuyhdistyksen sivuilla kerrotaan myös kotia etsivistä, mutta vain jäsenten omistamista.

Tässä vielä Ajibun joulun 2017 pentuihanuuksista kuva, meidän Riimi keskellä:

Eipä nyt siis kummempia, Joulun ajan rauhaa toivotamme kaikille. Pysykää terveinä!

Ei kommentteja: